Legal

Code for Moldova este o organizație non-guvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, înființată în martie, 2020, al cărei scop este de a mobiliza tinerii profesioniști din domeniul IT, design, cercetare și comunicare să creeze instrumente digitale care ajută în soluționarea problemelor sociale în Republica Moldova.

Cod de conduită

Acest document se bazează pe Codul de Conduită al Code for America.

Comunitatea Code for Moldova își propune ca activitatea sa, în special forumurile și evenimentele, să reflecte următoarele:

Reprezintă un mediu sigur și respectuos pentru toți participanții

Fiecare contribuție este valoroasă în felul ei. Respectăm ideile, calitățile și contribuția fiecăruia.

Nu presupuneți că toată lumea are aceeași experiență anterioară. Încurajați întrebările.

Găsiți o manieră în care oamenii pot fi productivi cu calitățile și competențele pe care le au (tehnice sau nu) și energia fiecăruia.

Folosiți exprimări ca “da/și”, în loc de “nu/dar”.

Încurajați membrii și participanții să asculte pe cât de mult vorbesc.

Încercați să construiți instrumente și tehnologii accesibile publicului. Vor fi prioritizate activitățile care sunt în avantajul utilizării de către publicul larg, iar nu individuale, private.

Prioritizează accesul și exprimarea opiniilor de către grupurile care sunt, în mod traditional, excluse de la procesul civic.

Depune eforturi pentru a se asigura de buna reprezentare a comunității în procesul de planificare, design și implementare a soluției tehnice. Acest lucru include încurajarea participării femeilor, minorităților și grupurilor în mod traditional marginalizate.

Implică în mod activ în procesul de luare a deciziilor grupurile din comunitate și acelea care au expertiză pe subiectul în discuție.

Se asigură că relațiile și conversațiile dintre membrii comunității, reprezentanții autorităților locale și partenerii comunității ramân respectuose, promovează participarea și productivitatea. Asigură un mediu în care oamenii nu sunt supuși discriminării sau hărțuirii.

Code for Moldova este o organizație apolitică, și nu se va asocia cu niciun partid politic.

Code for Moldova dezvoltă produse informatice open source. Nici un contribuitor nu este proprietarul proiectului la care a contribuit.

Code for Moldova își rezervă dreptul de a cere oricui nu respectă această politică să nu mai participe în cadrul activităților, evenimentelor și forumurilor rețelei Code for Moldova.